Ga naar de inhoud

Electrocar ‘Bello’ valt in de smaak

‘Bello’ is de electrocar die in Bennekom ouderen van A naar B brengt, bijvoorbeeld naar de supermarkt. Zowel eigenaar Malkander als de vrijwilligers die het voertuig besturen en de reizigers vinden de Melex Electrocar een uitkomst. Dat lieten zij onlangs in een item van Ede TV weten.

 

Naar de supermarkt met de electrocar

“Zonder Bello zou ik thuis zitten en iemand moeten vragen voor de boodschappen”, vertelt een van de reizigers. Wekelijks gaat zij met het elektrische personenvoertuig van welzijnsorganisatie Malkander naar de supermarkt. Andere reizigers leggen er bijvoorbeeld familiebezoekjes mee af of gebruiken het vervoer voor doktersbezoek of een bezoek aan de apotheek. “Mensen kunnen makkelijk instappen en makkelijk hun rollator kwijt”, zegt een van de chauffeurs. Een ander: “Er zit een hele grote accu in en we kunnen precies zien hoe ver de accu is. Dus we komen niet zomaar met een lege accu te zitten.”

 

Met een handig laadbakje

Malkander koos voor de Melex New Professional Line. Dit voertuig is toegestaan op de openbare weg (met kenteken). Er kunnen maximaal 4 personen meereizen, inclusief de bestuurder. Het Melex-voertuig beschikt over een laadbakje voor bijvoorbeeld een rollator en er is voldoende ruimte voor tassen en boodschappen. Het elektrische voertuig is bovendien leverbaar met lithium-ion accu’s. Benieuwd naar de voordelen van een lithium-ion accupakket?

 

Coronaproof personenvervoer dankzij schermen

Malkander liet het voertuig coronaproof maken door coronaschermen te plaatsen. “Na iedere rit wordt het voertuig ontsmet”, vult Margreet van Til, sociaal werker bij Malkander, aan. Bekijk de video over Electrocar ‘Bello’.

 

Meer voorbeelden van elektrisch personenvervoer

Electrocar BV heeft al aan verschillende initiatieven een e-car geleverd. Zoals Stichting Duurzaam Vervoer Houten, waar al 4 jaar met elektrisch vervoer inwoners worden vervoerd. Meer weten? Neem voor meer informatie contact op met een van onze specialisten via telefoonnummer +31(0)316-200091.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.