Ga naar de inhoud

Nieuwe hoofdstukken...

In 2023 bereikt ons familiebedrijf een nieuwe mijlpaal: we bestaan 20 jaar! Twintig jaar na het begin in 2003 is Electrocar BV een stevig geworteld familiebedrijf. Met twee generaties ‘Wienhoven’, zo’n 20 fijne medewerkers, trouwe klanten en leveranciers en vol ambitie en ideeën.

Leonie en Martijn Wienhoven hebben inmiddels de leiding van het bedrijf overgenomen van vader Mike. We maakten hier samen met onze medewerkers een feestelijk moment van. Het nieuws komt voor niemand als verrassing. De nieuwe rolverdeling is dat Leonie verder aan de slag gaat als commercieel & financieel directeur en Martijn als operationeel directeur. Mike richt zich vooral op de verkoop en het meedenken over verdere productontwikkeling.

We zijn klaar om nieuwe hoofdstukken aan het verhaal toe te voegen….
Benieuwd naar de ontstaansgeschiedenis van Electrocar BV? Lees dan verder!

Electrocar BV: van idee tot een mooi familiebedrijf

Het verhaal van Electrocar BV begint in 2003 als oprichter Mike Wienhoven besluit de traditionele autobranche achter zich te laten. Een toekomst in de ‘groene hoek’ spreekt hem meer aan. De zoektocht naar een nieuw product voert hem langs verschillende mogelijkheden, van warmtepompen tot windmolens. Als hij per toeval tegen een Melex-voertuig aanloopt, komt hij uiteindelijk toch weer uit bij de ‘wielen’.

Elektrische werk- en personenvoertuigen
Mike ziet in het Melex-voertuig méér dan een elektrische golfkar. De ideeën borrelen op en Mike ziet direct de (technische) kansen. Hij besluit de markt te gaan verkennen. Zo neemt hij een kijkje in diverse branches om de mogelijkheden te onderzoeken. Er blijken geen andere bedrijven in Nederland die zich richten op de professionele markt van elektrische werk- en personenvoertuigen. Zijn enthousiasme groeit als hij de vraag ‘wat gebeurt er straks op de weg’ meer op zich laat inwerken.

"In 2023 houden we ons al weer 20 jaar volop bezig met lichte elektrische voertuigen"

Samenwerking met Melex

En dan zet hij de grote stap. Het Poolse merk Melex heeft oren naar samenwerking met het nieuwe Nederlandse initiatief. Mike en Melex sluiten een contract en de eerste elektrovoertuigen worden besteld. Ondertussen huurt Mike een kleine bedrijfshal van zijn buurman. Als de bestelde voertuigen binnenkomen, kan er direct worden gesleuteld.

Van eerste aanvraag tot duurzame samenwerking
Echtgenote Marianne pakt ondertussen de administratieve kant van het nieuwe bedrijf op. De website is nog maar net in de lucht als er al een eerste aanvraag binnenkomt. ‘Ik word bij de neus genomen’, denkt Mike even. Maar de aanvraag blijkt serieus. Samen met de buurjongen bedenkt Mike ideeën die voldoen aan de gestelde eisen. Het plan valt in de smaak en Electrocar BV wint de aanbesteding. Het is meteen een grote opdracht. In enkele weken tijd moeten zes electrocars worden opgeleverd. De laatste dagen werkt Mike met een klein (familie)team dag-en-nacht door om alles op tijd af te krijgen. Dat lukt. Onze opdrachtgever is tevreden, wat zelfs tot een mooie samenwerking leidt die tot op de dag van vandaag voortduurt.

Electrocar Beek (Gld)

Electrocar BV groeit en bloeit. Er ontstaat een steeds duidelijkere bedrijfsfilosofie. Waarden als kwaliteit, betrouwbaarheid, inzetbaarheid en technische kennis komen in de hele bedrijfsvoering centraal te staan. Gaandeweg komt er ook meer kennis is huis, net als meerdere merken elektrische voertuigen. In 2008 betrekt Electrocar BV in Beek (Gelderland) een hal van maar liefst 2.500 m2. Dat zorgt voor nieuwe mogelijkheden. Voor een ruime voorraad onderdelen bijvoorbeeld. Voor een showroom met nieuwe voertuigen en occasions. En natuurlijk een extra grote werkplaats.

Twintig medewerkers
Inmiddels is het team van Electrocar BV gegroeid tot z’n 20 medewerkers. Het is een intrinsiek gemotiveerd team die het beste voor de klant voor ogen hebben. Ze horen bij de familie, we gaan voor de langdurige samenwerkingen. Klanten en leveranciers merken dit ook. Met veel van hen bestaat dan ook al een jarenlange relatie. Ook staan de waarden van het eerste uur nog steeds voorop: Electrocar BV is nog altijd een technisch ingestoken bedrijf. Betrouwbaarheid tegen acceptabele kosten vormen nog steeds de basis.

"We zijn een familiebedrijf met een fijn en betrokken team"
Vacatures

Familiebedrijf

Dochter Leonie en zoon Martijn zijn steeds vaker in het familiebedrijf te vinden. Na schooltijd poetsen ze de voertuigen en zorgen ze ervoor dat de showroom er netjes en opgeruimd bij staat. Ook tijdens hun studies blijven ze betrokken. Leonie helpt steeds vaker mee op kantoor. Martijn gaat regelmatig mee op pad naar klanten, vooral als er voertuigen moeten worden weggebracht of opgehaald en helpt in het magazijn.

Leonie Wienhoven
Van het één komt het ander. Leonie weet al tijdens haar studie aan de Hoge Hotelschool in Maastricht dat ze ooit het familiebedrijf in wil. Maar niet meteen. Na ruim drie jaar gewerkt te hebben in het bankwezen maakt ze de overstap naar het familiebedrijf. In 2014 komt ze officieel bij Electrocar BV in dienst als officemanager. In de jaren daarna pakt ze steeds meer nieuwe werkzaamheden op en groeit ze door tot operationeel manager.

Martijn Wienhoven
Broer Martijn volgt na zijn studie Technische Bedrijfskunde en master Business Administration een traineeship bij een internationaal georiënteerd technisch bedrijf. Hij vervult er verschillende functies, in binnen- en buitenland. Maar ook bij hem kruipt het bloed… en in 2020 stapt ook hij het familiebedrijf binnen. Zijn aandachtsveld wordt het aansturen en organiseren van de voertuigproductie en productontwikkeling.

CargoLEV Light Electric Vehicles

Na het opdoen van veel kennis en ervaring op gebied van elektrische voertuigen zijn we gestart met de ontwikkeling van ons eigen voertuig. In 2018 is het zover, Electrocar BV brengt de eerste CargoLEV Light Electric Vehicles op de markt. Het zusterbedrijf CargoLEV BV is geboren. Het is het allereerste en op dit moment ook nog enige merk lichte elektrische voertuigen van Nederlandse bodem.

Lokale samenwerking
Een kenmerk dat in de loop der jaren hoog in het vaandel komt te staan, is lokale samenwerking. ‘We denken altijd eerst aan Nederland, voordat we aan het buitenland denken’, is de insteek. Ook voor het extra stukje duurzaamheid. Het betekent ook dat de uitspraak ‘CargoLEV is een 100% Nederlandse ontwikkeling’ niet zomaar een uitspraak is. Het is een belangrijke grondhouding. We kiezen er dan ook bewust voor om onze voertuigen in Nederland (Zevenaar) te ontwikkelen en produceren.

Heb je een vraag? Wij helpen je graag.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.