Ga naar de inhoud

Zero emissie stadslogistiek

Met onze lichte elektrische voertuigen draag je bij aan de verbetering van de luchtkwaliteit. En niet te vergeten: aan de leefbaarheid van de binnenstad. Het pluspunt van Light Electric Vehicles is dan ook dat er geen CO2 uitstoot is en dat er geen fijnstof vrijkomt. Perfect dus voor steden met milieuzones, maar eigenlijk voor alle steden van de toekomst. Onze voertuigen zijn ook zuinig en stil. Bovendien is een elektrotruck uitermate geschikt voor veel stop-starts.

Zero emissie

Bij Electrocar BV staat zero emissie hoog in het vaandel. Zo zijn wij aangesloten bij diverse groepen om kennis op het gebied van duurzaam vervoer te delen en ideeën uit te wisselen. Ook zijn wij medeondertekenaar van de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek. Ons streven: wij maken de bevoorrading van binnensteden voor jou makkelijker, schoner en veiliger.

Optimaliseer jouw stadslogistieke bedrijfsproces

Je hebt er belang bij dat jouw voertuigen en medewerkers zo efficiënt mogelijk worden ingezet. Zodat de total cost of ownership zo laag mogelijk wordt en het bedrijfsproces wordt geoptimaliseerd. Tegelijkertijd wil je een bijdrage leveren aan de leefbaarheid van de binnenstad. Met een electrocar ben je in feite ‘dubbel duurzaam’: je behaalt financieel rendement én je verbetert de leefbaarheid. Toch heeft een elektrisch werkvoertuig meer kwaliteiten. Zo heeft een light electric vehicle minder ruimtebeslag dan een traditionele bestelwagen. Dankzij de kleine draaicirkel kunnen chauffeurs dichterbij hun ophaal- en afleverlocaties komen. Ook rijden zij gemakkelijk een drukke stad in.

Centrum transport

Bij elektrisch centrum vervoer is het van belang dat pakketten of andere goederen snel en op het goede moment van A naar B komen. Winkels moeten bijvoorbeeld tijdig worden bevoorraad. Met een elektrisch voertuig van Electrocar BV is stadsdistributie geen enkel probleem. Onze elektrische bedrijfswagens kun je zelfs inzetten voor geconditioneerd transport. Ons vertrekpunt is altijd jouw bedrijfsproces. Op basis daarvan bepalen we samen met welk voertuig en welke opbouwvariant het meest geschikt is voor jouw stedelijke distributie. Dit kan bijvoorbeeld een CargoLEV Light Electric Vehicle zijn met een opbouw waarin je rolcontainers kunt vervoeren.

Zet jij de volgende stap in het verduurzamen van jouw stadslogistieke proces?
Informatie aanvragen

CargoLEV stadsdistributie

CargoLEV electrocars zijn uitermate geschikt voor stadslogistiek. Deze voertuigen hebben een voorwielaandrijving. Dit betekent naast extra veiligheid op gladde wegen, ook extra laadruimte. Ook zijn er diverse opbouwvarianten. Zo is de CargoLEV TC Gesloten Laadbak XL speciaal ontwikkeld voor het vervoeren van rolcontainers en een veegvuil opbouw voor afvalinzameling. Ook kun je kiezen voor een vaste of kippende open laadbak en een gesloten laadbak voor het vervoeren van bijvoorbeeld losse pakketten of materialen. Het voertuig is samen te stellen zoals binnen jouw stadslogistiek bedrijfsproces past, omdat het modulair wordt gebouwd. Zo wordt de Gesloten Laadbak XL voorzien van een ergonomische oprijklep voor het in- en uitrijden van rolcontainers, maar kan aanvullend ook gekozen worden voor schuifluiken aan de linker- en of rechterzijde.

Nederlandse stadsdistributie

Wist je trouwens dat de CargoLEV het enige lichte elektrische voertuigmerk van 100% Nederlandse bodem is? De elektrotrucks worden in Zevenaar ontwikkeld en geproduceerd. We zijn er trots op dat we dit in Nederland kunnen doen!

Bekijk alle voertuigen

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.