Ga naar de inhoud

Reminder: Registratieplicht MMBS-voertuigen

Voor Motorrijtuigen Met Beperkte Snelheid (MMBS) op de openbare weg geldt sinds 1 januari 2021 een registratieplicht. Lichte elektrische voertuigen die al in gebruik zijn, moeten ook worden geregistreerd. Dit kan nu nog online. Let op: na 31 december 2021 kan registratie alleen nog via een keuring bij het keuringsstation. Heeft u uw voertuig(en) nog niet geregistreerd, lees dan verder.

 

MMBS bij de RDW registreren

De registratie verzorgt de RDW en kan tot en met 31 december 2021 online. Ga naar de RDW-pagina en vul de gevraagde gegevens in. Van belang is dat het voertuig bij gebruik op de openbare weg voldoet aan de Regeling voertuigen. Zo moet het voertuig onder andere voorzien zijn van volledige verlichting, ruitenwisser en dergelijke. Na controle van de gegevens maakt de RDW het kentekenbewijs in orde en stuurt deze samen met de tenaamstellingscode op. Na 31 december 2021 kan registratie alleen nog via een keuring bij het keuringsstation.

 

Kenteken bekend?

Wilt u het ons laten weten zodra het kenteken van uw electrocar(s) bekend is? Deze leggen we graag vast bij uw voertuiggegevens. Wel zo handig voor onze servicemonteurs. Graag ontvangen we het kenteken / de kentekens per e-mail.

 

Kentekenplaat op uw elektrotruck

Nadat u het kentekenbewijs heeft ontvangen, kunt u de kentekenplaat bestellen. Dit kunnen wij ook voor u verzorgen. Er bestaan meerdere soorten kentekenplaten die gebruikt mogen worden, onder andere een langwerpige en een motorfiets kentekenplaat. Deze plaat moet aan de achterzijde van uw elektrotruck worden bevestigd. Vanaf 1 januari 2025 is dit verplicht, tot die tijd mag de plaat al wel gemonteerd worden. Tip: geef het kenteken door aan uw verzekeraar. Dit is van belang vanwege de wettelijke aansprakelijkheid.

 

Keuzehulp MMBS registratie

Heeft uw elektrische werkvoertuig al een kenteken? Bijvoorbeeld omdat het een voertuig is in de categorie N1 of L7e? Dan gelden de nieuwe registratieregels niet voor uw voertuig. Uw voertuig is namelijk geen MMBS. Op de nieuwe regels gelden wel enkele uitzonderingen, zoals voor voertuigen die nooit op de openbare weg komen. Om er zeker van te zijn dat u het goede regelt, kunt u de keuzehulp van de RDW invullen.

 

Hulp nodig?

Neem gerust contact met ons op. Bijvoorbeeld als u het chassisnummer of de benodigde gegevens niet kunt vinden van uw CargoLEV, Melex, Goupil of Club Car elektrische voertuig. Wij helpen u graag verder.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.