Ga naar de inhoud

Vul de accu’s bij met het centraal accuvulsysteem

Tip van onze monteur:
Vul de accu’s bij met het centraal accuvulsysteem (“cvs”)
Voor de levensduur van de accu’s van uw elektrische voertuig(en) is het belangrijk om de accu’s goed te onderhouden.
Met een centraal accuvulsysteem (“cvs”) vult u het gedemineraliseerd water snel, veilig en makkelijk bij.
Onze monteurs raden dan ook aan ons cvs hiervoor te gebruiken.

 

Het bijvullen van de accu’s is veel werk als u dit handmatig cel voor cel moet doen. Als er dan maar weinig water bij hoeft,
is het menselijk om de vulbeurten wat uit te stellen. Voor de levensduur van uw accu is het van groot belang dat de cellen
nooit droog komen te staan. Onze monteurs raden aan om na tien keer laden het water van de accu’s bij te vullen.
Electrocar BV heeft een eigen centraal vulsysteem waarmee u binnen één minuut het accuwater bijgevuld heeft.

 

Geschikt voor veel merken voertuigen
Het cvs van Electrocar BV is zowel te gebruiken voor elektrische goederen- en personenvoertuigen van onze eigen Electrocar-merken; Melex, Goupil, Club Car en

MP Intralogistic Fantozzi, maar ook voor elektrische voertuigen en golfkarren van onder andere merken als Alke, Apollo, Ezgo, Gem, Mega, Spijkstaal en Yamaha.

 

Hoe werkt het centraal vulsysteem?
Via een centrale leiding op de batterij is elke accucel aangesloten. Een vlotter op de celdop zorgt ervoor dat er exact de juiste hoeveelheid gedemineraliseerd water in de accucellen komt. Aan de indicator ziet u het als het water tot het maximum is bijgevuld. Het cvs vult binnen één minuut het waterniveau van de batterij bij.

Hierbij weet u zeker dat er geen enkele cel wordt vergeten. Dit is erg belangrijk voor de werking van de accu in zijn geheel. Alle accucellen samen zorgen namelijk voor de prestatie van het accupakket. Het juist en op tijd bijvullen van het gedemineraliseerd water bevordert daarom de levensduur van de accu’s van uw elektrische voertuig(en). Het demiwater dat u hiervoor nodig heeft, leveren wij u ook graag.

 

Laad de accu goed en veilig op
Naast het juist en op tijd bijvullen van het gedemineraliseerd water is het zeer van belang dat de accu goed en veilig wordt opgeladen en er een juiste laadkabel wordt gebruikt. Kent u de vorige tips van onze monteurs hierover nog?
Hierbij een aantal belangrijke punten:

  • Zorg zoveel mogelijk voor een volledige lading van de accu’s. Deelladingen kunnen wel, maar verkleinen de capaciteit van de accu’s. Als een volledige lading niet altijd kan, bijvoorbeeld door drukte, zorg er dan in ieder geval voor dat er op vijf deelladingen één volledige lading plaatsvindt.
  • Tijdens het laden van de accu komt er waterstofgas vrij. Als dit waterstof in aanraking komt met zuurstof, kan er knalgas ontstaan.
    Zorg daarom voor een goede ventilatie van de ruimte waar de accu geladen wordt.
  • Is het laadsysteem van uw voertuig niet ingebouwd? Dan raden wij u aan om de losse acculader aan de wand te monteren of van de vloer af te plaatsen.
    Dit verkleint de kans op aanrijdschade en blootstelling met (regen)water.

 

Bekijk hier nog eens alle tips van onze monteurs over het op peil houden van het accuwater, het goed en veilig opladen van de accu en het gebruiken van een juiste laadkabel of kabelhaspel.

 

Neem voor meer informatie over het centraal accu vulsysteem contact met ons op. Telefonisch via +31 (0)316 200096 of per e-mail via service@electrocar.eu.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.