Ga naar de inhoud

Een CargoLEV als bevoorrader

‘In het stokoude stadshart van Zutphen rijdt sinds jaar en dag een elektrisch vrachtwagentje rond met goederen voor de winkeliers. Romans en magazines voor de boekhandel, de nieuwe wintercollectie voor de modezaak.’ Zo begint op 1 februari 2021 een artikel in dagblad Trouw. Het verhaal gaat over onze CargoLEV TC. Met dit lichte elektrische voertuig komt Zutphen tegemoet aan de zero-emissie uitdaging van de binnenstad. De winkeliers en gemeente zijn er blij mee.

 

Zero-emissie

Als het aan Zutphen ligt, is de hele binnenstad in 2025 emissievrij. Daarmee gaat de stad zelfs verder dan het Klimaatakkoord, waarin alleen de ambitie ‘uitstootvrije bevoorrading in 2025’ staat. Toch bewijst het voorbeeld van Zutphen dat minstens een ‘uitstootvrije bevoorrading’ haalbaar moet zijn. Het geheim? In dagblad Trouw stelt binnenstadmanager Remco Feith: “Het is belangrijk dat je werkt vanuit het ingewikkelde logistieke proces. Niet alleen vanuit zero-emissiewensen. Dat werkt.”

 

CargoLEV Light Electric Vehicles

Toen Stichting Stadslogistiek Stedendriehoek in 2019 toe was aan een vervangende elektrotruck, viel de keuze op de CargoLEV TC. Al gaat de samenwerking tussen de stichting en Electrocar BV al veel verder terug. De CargoLEV Light Electric Vehicles (LEV) zijn door onze eigen specialisten ontwikkeld én worden volledig in Zevenaar geproduceerd. Een 100% Nederlands product dus. In Zutphen was de aanschaf van deze CargoLEV mogelijk dankzij subsidie van de regio, vertelt Feith. “Voor de tweede e-wagen die we nu willen, zoeken we private financiers.”

 

Diverse varianten CargoLEV TC

Diverse varianten van de CargoLEV TC zijn geschikt voor binnensteden. Zoals de Gesloten Laadbak XL. Deze variant is niet alleen ideaal voor transport van goederen en pakketjes, maar dankzij de laadklep ook voor transport van rolcontainers en pallets. De CargoLEV TC is daarnaast verkrijgbaar met een ‘gewone’ gesloten laadbak, met een open laadbak en een veegvuilopbouw. Deze laatste zijn ideaal voor bijvoorbeeld gemeenten en reinigingsdiensten.

 

Makers van de groene stad

“Bij deze varianten blijft het niet”, laten onze engineers weten. “Wij denken graag met binnensteden en bedrijven mee over het logistieke proces en de verduurzaming van het wagenpark. Een vanzelfsprekend gevolg is dat we opbouwvarianten blijven doorontwikkelen. Niet voor niets zeggen we: ‘CargoLEV is er voor de makers van de groene stad’.”

 

Verduurzamen stadslogistiek

Die groene steden zijn in opmars. Steeds meer (binnen)steden slagen erin oplossingen te vinden om de stadslogistiek te verduurzamen. Overigens zijn de oplossingen lang niet altijd ingegeven door milieuzones (‘bevoorrading zonder CO2-uitstoot’) en nieuwe wetgeving (‘in 2030 mogen in nieuwe emissievrije zones alleen nog emissievrije busjes en vrachtwagens komen’). Oók praktische problemen worden met de inzet van lichte elektrische voertuigen opgelost, zoals het dichtslibben van binnensteden en de overlast van ladende en lossende vrachtwagens. Immers, dankzij de compacte afmetingen (slechts 130 cm breed) kan de CargoLEV TC overal terecht en kan iedereen zonder problemen erlangs. Mede om die reden mag in Zutphen de elektrotruck ook buiten de vaste laad- en lostijden het centrum in.

 

Last-mile stadsdistributie

Toch zijn er nog genoeg uitdagingen en dienen zich tegelijkertijd kansen aan. Zo schetst het Trouw-artikel dat omschakelen op duurzaam (binnen)stadsvervoer weliswaar kostbaar is, maar dat het ook tot omdenken over bevoorrading dwingt. Zoals de zogeheten last-mile oplossingen. In Zutphen is gekozen voor een hub nabij het centrum. Binnenstadmanager Remco Feith tot slot: “Nu moeten we goed nadenken over de toekomst, over de schaalvergroting. In 2030 zijn er veel meer aanbieders. We moeten voorkomen dat er dan 16 hubs zijn in Zutphen.” De oplossing? “Dan rijden wij voor iedereen.”

 

Meer weten?

Op zoek naar duurzame oplossingen voor uw (binnen)stadslogistiek? De specialisten van Electrocar BV denken graag met u mee. Vul het contactformulier in of bel +31 (0)316 200091.

 

Lees het hele artikel van Trouw.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.