Ga naar de inhoud

Zo haalt u het maximale uit uw elektrische voertuig

Net zoals uw ‘gewone’ auto vraagt ook uw elektrische voertuig in de winter enige zorg en aandacht.

Het motto is daarbij ook: ‘Aandacht in de winter, betekent plezier in de zomer’.

 

Tip 1: Laad de accu bij voorkeur onder een afdak

De winter is voor de accu van uw electrocar niet het ideale seizoen. Maar met een beetje extra aandacht kunt u uw elektrische voertuig ook in de winterdag zonder problemen gebruiken. Zo is het raadzaam om de accu bij een temperatuur van zo’n 15 graden Celcius te laden. Of in elk geval op een beschutte plek, bijvoorbeeld onder een afdak. In een goed geventileerde ruimte kan uiteraard ook.

 

Tip 2: Houd rekening met de vrieskou

Bij temperaturen rond het vriespunt neemt de capaciteit van de accu met zo’n 20 procent af. Dit betekent dat uw electrocar bij winterse omstandigheden eerder leeg kan zijn. Laad uw accu daarom tijdig op. Dit kan wat eerder zijn dan u gewend bent.

 

Tip 3: Rijden? Vul dan het demiwater bij

In de winter kunt u het beste het demiwater bijvullen zodra u gaat rijden. Zo voorkomt u dat het demiwater bevriest. Tijdens het rijden ontstaat er warmte in de accu, waardoor het demiwater zich mengt. U kunt gerust het demiwater op niveau brengen.

 

Tip 4: Zorg voor een volle accu, óók als u het voertuig niet gebruikt

Als u uw elektrische voertuig(en) in de winter niet gebruikt, is het toch zinvol om deze regelmatig te laden. Het beste is om de accu eenmaal per twee weken aan de lader te zetten. Met deze voorzorgsmaatregel kunt u er zeker van zijn dat u uw electrocar(s) zonder problemen kunt blijven inzetten.

 

Tip 5: Denk aan de verlichting!

In de donkere winterperiode zijn goede zichtbaarheid en goed zicht belangrijker dan ooit. Controleer daarom regelmatig of de verlichting in orde is.

 

Tip 6: Check regelmatig het voertuig

Door regelmatig uw voertuig(en) te controleren op gebreken, kunt u (dure) onderhoudskosten en eventuele reparaties voorkomen. In de winter is dit helemaal belangrijk. Controleer in ieder geval of de ruitensproeier gevuld is en of er nog voldoende profiel op de banden zit.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.