Ga naar de inhoud

Service Electrocar

“Zorgen dat de klant weer dóór kan. Dat is het leuke van mijn vak.”

 

Paul Koenders is After Sales Manager bij Electrocar. Zijn werk speelt zich voor een groot deel af achter de schermen. Toch profiteert u van zijn vakkennis, want hij waakt over de continue inzetbaarheid van uw voertuigen.

 

 

“Ik begon mijn werkende leven als automonteur, werd APK-keurmeester en bemande tien jaar lang de werkplaatsreceptie van een Ford-dealer, waarna ik overstapte naar de schadeafdeling van een leasemaatschappij. Ik hou van techniek maar vind regelen leuker dan sleutelen. Fysiek past me dat ook beter. Mijn lengte van 2 meter is niet ideaal om steeds onder een auto te kruipen.”

 

Hoe en waarom kwam je bij Electrocar terecht?

 

“Onze directeur, Mike Wienhoven, belde me begin 2009. Hij had via via van mij gehoord. Door fusies was mijn werkplek bij Athlon Car Lease verhuisd van Nijmegen naar Almere. Vanwege de reistijd stond ik open voor iets anders. Meedoen in een jong bedrijf leek me spannend.”

 

Hoe is het om van 700 naar (toen) 7 collega’s te gaan?

 

“Dat was wennen. In een groot bedrijf is alles voor je geregeld en doe je alleen jouw ene stukje. Bij Electrocar moest ik ineens veel meer zelf regelen. Daar staat tegenover dat je heel snel besluiten kunt nemen. Inmiddels zijn we naar 25 man gegroeid en merk je dat ook wij meer structuur moeten aanbrengen.”

 

Wat doe jij voor je klanten?

 

“Ik los problemen op zodat de klant door kan met zijn werkzaamheden. Bij een gemeentelijke vuilnisophaaldienst was een voertuig op een poller gereden. Pollers zijn die palen die de binnenstad voor autoverkeer afsluiten. Geautoriseerd verkeer kan zo’n paal in de grond laten zakken en er overheen rijden. Na het eerste voertuig gaat de paal weer omhoog. Kennelijk wist de chauffeur van het tweede voertuig dat niet, want hij was doorgereden en zijn voertuig was van onderen geramd door de poller. Wij hebben direct een vervangend voertuig geleverd. Daarna is snel de bodem hersteld en het voertuig weer omgeruild. Het dashboard moest worden besteld, er zat een deuk in maar werkte wel. Dus het dashboard vervingen we later waardoor men zo snel mogelijk het eigen voertuig terug had. De gemeente heeft geen dag zonder voertuig gezeten.”

 

Wat doe jij voor Electrocar?

 

“Ik waarborg dat de mensen in onze werkplaats hun werk zo goed mogelijk kunnen doen. Dat betekent dat ik zorg dat ze beschikken over de juiste kennis, documentatie, gereedschappen en onderdelen en ook dat er goed wordt gecommuniceerd met onze verkoopafdeling.”

 

Tot slot, wie is Paul Koenders privé?

 

“Ik ben getrouwd met Carla. Ik heb twee dochters (21 en 23), zij twee zoons (21 en 24) en twee dochters (19 en 20). De drie jongste dochters wonen bij ons. Na 43 jaar Zevenaar woon ik nu in Doetinchem en ik vind het een fijne stad. We dromen nog van een woning uit de jaren dertig. Verder blijven auto’s en motoren me boeien. Ik ga straks lekker weer naar de TT in Assen.”

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.