Ga naar de inhoud

Schoner en slimmer goederenvervoer in de stad

Zero Emission Stadslogistiek is hét doel van de gelijknamige Green Deal. Oftewel: geen CO2-, NOx– en fijnstof-uitstoot meer als
gevolg van (bevoorradings)verkeer in binnensteden. Electrocar BV werkt mee aan de oplossingen.
Een succesvol voorbeeld is te vinden in de binnenstad van Roermond.

 

Elektrisch bevoorraden

In Roermond was het streven om fijnmazig met elektrische voertuigen de binnenstad te gaan bevoorraden.
Het concept is afkomstig van City Hub Roermond, de technische inbreng levert Electrocar BV. Ook de gemeente werd erbij betrokken, om te zorgen voor de nodige ontheffingen.

 

Living Lab

Mike Wienhoven en Sijbrand Fortuin van Electrocar BV vertellen erover in de brochure ‘Green Deal ZES’: “Zo lukte het dat het buiten de venstertijden bevoorraden van de binnenstad met lichte smalle elektrische voertuigen en aanhangers ook daadwerkelijk gerealiseerd kon worden.” In de brochure zijn in totaal zes Living Labs in beeld gebracht.

 

Andere marktsegmenten

Voor Electrocar BV is Roermond niet het enige project op het gebied van duurzame stedelijke distributie. Want ook in Amsterdam en Delft werkt Electrocar BV mee aan initiatieven op dit gebied. “Voor tal van marktsegmenten kunnen elektrische werkvoertuigen worden ingezet. Denk bijvoorbeeld ook aan het passagiersvervoer op luchthavens of bij de inzet op recreatieterreinen en vakantieparken”, vertellen Mike en Sijbrand in de brochure.

 

Ook op Schiphol

Een voorbeeld van de toepassing in een ander marktsegment is Schiphol. Electrocar BV levert op deze luchthaven al sinds 2003 elektrische personenvoertuigen.
“Wat ooit begon als een elektrische golfkar, is doorontwikkeld naar een nieuw concept voor vervoer van zeven personen en houdt goed rekening met de eisen
van de minder mobiele reiziger.”

 

Lees het hele artikel of de vijf andere Living Labs en ontdek de mogelijkheden van duurzame stadsdistributie.
Een keer erop doorpraten? Neem contact op en bel Electrocar BV +31 (0)316-200091.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.