Ga naar de inhoud

Met de Melex personentrein langs glooiende landbouwgronden

Vanaf dit voorjaar rijdt Natuurmonumenten Haaksbergen met de Melex personentrein minder validen door het natuurgebied Buurserzand.

 

Vanuit de gedachten dat iedereen van de natuur moet kunnen genieten, namen Natuurmonumenten en zorginstellingen Livio het initiatief om een elektrisch treintje aan te schaffen. Het personentreintje wordt ingezet om minder validen in natuurgebied Buurserzand langs de jeneverbesstruiken, gemengde bossen en glooiende landbouwgronden te rijden. Begin april nam boswachter Jaap in ‘t Veld de eerste bewoners van zorg- en wooncentrum het Saalmerink mee voor een ritje door het Buurserzand. Eens per maand willen ze dit, samen met een groep vrijwilligers, blijven doen. Maar ook andere bezoekes die slecht ter been zijn kunnen (tegen een vergoeding) gebruik maken van dit initiatief.

 

Milieuvriendelijk vervoer

Door het milieuvriendelijke karakter (geruisloos en geen Co2 uitstoot) is de Melex personentrein zeer geschikt om in te zetten in natuur- en bosgebied. Daarnaast wordt de energie die de electrocar verbruikt, opgewekt door de zonnepanelen van het infocentrum de Wakel.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.