Ga naar de inhoud

Goupil G3 elektrotrucks Industriepark Kleefse Waard (IPKW)

Sinds eind 2014 rijden er op Industriepark Kleefse Waard (IPKW) in Arnhem twee Goupil G3 Elektrotrucks. “We zochten een echte parkauto en die hebben we nu gevonden”, vertelt Michel Jansen van IPKW enthousiast. Een interview.

 

Sander Helmers en Alexander Gerritsen rijden dagelijks in de G3 Elektrotrucks: “Deze wagens zijn ideaal, we komen zonder problemen overal waar we moeten zijn.”

 

Leg eens uit, waarom kozen jullie voor de Goupil G3?
“Zoals ik al zei, zochten we een echte parkauto. Niet een gewone bedrijfsauto die bijvoorbeeld elektrisch rijdt, maar we wilden ook een bepaalde look. De Goupil G3 past bij onze identiteit, maar belangrijker: we zijn ook erg gecharmeerd van de mogelijkheden en extra’s.”

 

Is dit de eerste keer dat jullie voor een elektrisch werkvoertuig kiezen?
“Nee. Hiervoor reden we met een ander merk. Na een jaar of zes was die helemaal op. We hebben er letterlijk de onderkant onderuit gereden.”

 

Wat maakt de Goupil G3 anders?
“Een heleboel, vraag het de jongens die er dagelijks mee rijden maar! Zij vinden vooral de voorruitverwarming erg prettig. Zeker als je korte stukjes aflegt, heb je snel beslagen ramen. Maar nu hebben ze die niet meer, bovendien is dit een stuk veiliger. Natuurlijk doet de radio het ook goed en is het fijn dat er verwarming in de wagens zit. We hebben nu ook een trekhaak en een stevige imperial. Stuk voor stuk verbeterpunten ten opzichte van onze vorige wagen. Maar tussen die wagen en deze nieuwe wagens zit natuurlijk ook zes jaar. Er zijn in die zes jaar veel ontwikkelingen geweest, dat merken we. Deze Goupils en de service van Electrocar zijn een wereld van verschil.”

 

Wat doet IPKW eigenlijk?
“Industriepark Kleefse Waard is een bedrijventerrein uit 1943. Tien jaar geleden heeft projectontwikkelaar Schipper Bosch dit terrein overgenomen van Akzo. Sindsdien richten we ons op de ‘cleantech’. Het park is een vestigingsplaats voor energie-intensieve ondernemingen met oog voor duurzaamheid. Op het park zit een aantal grote bedrijven, echte wereldspelers. Daarnaast zit in bijvoorbeeld onze incubator de Greenhouse een aantal start-ups. Wij proberen samenwerking tot stand te brengen tussen deze starters en de grote spelers, om zo mooie dingen te realiseren. Via kennisdeling profiteren zij van elkaar en wij faciliteren hen daarin. Op ons park gebeurt ontzettend veel.”

 

En alles is gericht op duurzaamheid?
“Dat is wel onze doelstelling. We maken ons er echt hard voor. Vorig jaar hebben we bijvoorbeeld een van de gebouwen gerenoveerd. Dat hebben we gedaan met betonactivering, we hebben mooie aluminium kozijnen geplaatst en we hebben gewerkt met materialen die de tand des tijds kunnen doorstaan. Bij elke renovatie denken we daarnaast na over het duurzaam verwarmen of koelen van het gebouw. Duurzaamheid is ook de reden dat we elektrisch rijden.”

 

Waar gebruiken jullie de Goupils voor?
“Wij houden ons bezig met onze huurders. We richten ons bijvoorbeeld op het snel oplossen van klachten, we zorgen ervoor dat het onderhoudswerk aan de installaties op tijd wordt gedaan en we verrichten kleine verbouwingen voor onze huurders. Wij zijn dus echt het aanspreekpunt voor de mensen op het park. Achterin de wagens hebben we gereedschap liggen, of we nemen andere zaken mee die we voor het werk nodig hebben. Daar is de boxopbouw van de wagens trouwens ook speciaal op aangepast.”

 

Wat is er anders aan de boxopbouw?
“We hebben er een zijdeur in laten maken. Hierdoor kunnen we gemakkelijk bij het gereedschap. Er komt nog een kast in de boxopbouw, waardoor de gereedschapruimte is af te sluiten. De roldeur aan de achterkant geeft dan alleen nog toegang tot de overige zaken die we meenemen. We liepen al langer met dit idee en in overleg met Electrocar was het makkelijk te realiseren. De standaard-boxen boden niet die mogelijkheid, maar met deze aanpassing is onze wens prima vervuld.”

 

Nog meer wensen vervuld?
“We rijden behoorlijk veel kilometers met de wagens. We hebben namelijk ook panden in de binnenstad van Arnhem, daar moeten onze mensen ook geregeld naartoe. Daarvoor zijn deze wagens ideaal. Bovendien hebben de wagens onze kleuren, zodat we ook nog eens erg herkenbaar zijn. Ook die wens is vervuld.”

 

Tot slot: hoe kwamen jullie in contact met Electrocar?
“Via onze Open Dag! Afgelopen oktober hadden we een Techniekdag en Open Dag op het industriepark. Bedrijven op het park konden zich presenteren, dat was absoluut een succes. Maar we hadden in die tijd net afscheid genomen van onze oude wagen, dus we waren wel wat onthand. Electrocar bood toen aan om drie voertuigen te leveren, die we tijdens de Open Dag konden inzetten. Van het een kwam het ander. We hebben uitgebreid kunnen testen en uiteindelijk hebben we zelfs een voorloopwagen kunnen gebruiken, totdat de nieuwe voertuigen werden afgeleverd. Het was erg prettig dat we van Electrocar de vraag kregen: ‘Kunnen we nog iets voor jullie betekenen?’. Ze hebben zeker veel voor ons betekend. En nu nog steeds. De jongens zijn dik tevreden met hun wagens.”

 

En de toekomst…?
“Het kan maar zo zijn dat Schipper Bosch ook bij haar andere bedrijfsonderdelen in Nederland deze elektrische voertuigen gaat inzetten. Want ja, we zijn absoluut overtuigd van het nut en de mogelijkheden van deze wagens.”

 

Industriepark Kleefse Waard (IPKW) is onderdeel van Schipper Bosch. Groei en ontwikkeling zijn belangrijke kenmerken van het industriepark in Arnhem, waar op dit moment zo’n dertig bedrijven zijn gevestigd. Om haar visie gestalte te geven, werkt IPKW ook nauw samen met de gemeente Arnhem en de provincie Gelderland.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.