Ga naar de inhoud

Gert Jakobs – Succes door samenwerking

Succes door samenwerking

 

“Juist door samenwerking kun je een beter product neerzetten.” Vanuit die boodschap maakt voormalig profwielrenner Gert Jakobs regelmatig een vergelijking tussen de wielersport en het bedrijfsleven. Ook voor Electrocar gaat deze boodschap volgens Jakobs op.

 


Teamwork
De oud-wielrenner, die viermaal de Tour de France uitreed en daarbij met zijn team mooie posities behaalde in het eindklassement, is tegenwoordig een inspirerend spreker. Onlangs bezocht de sportman Electrocar.

 

“In een wielerploeg heb je met de hele ploeg hetzelfde doel voor ogen, je werkt er samen naartoe. Als er een gat valt, dan fiets je dat gat dicht. De knecht helpt de kopman om als eerste over de finish te komen. En als een van de ploegleden een slechte dag heeft, help je dat ploeglid er doorheen”, zo luidde zijn verhaal. Hij liet de medewerkers van Electrocar en hun partners weten dat dit bij Electrocar niet anders werkt. Immers: de verkoopadviseur doet de klant een goed aanbod, waarmee de klant zijn werk beter kan doen. Bij problemen of nieuwe ontwikkelingen denken de monteurs mee over de beste oplossing. En waar mogelijk leveren ook de leveranciers hun bijdrage. Door dit teamwork ontstaat het beste product.

 

MVO
Dat dit ook alles te maken heeft met maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO), maakte Gert Jakobs in zijn verhaal eveneens duidelijk. “MVO is dat je samen probeert doelen te bereiken. Dit resulteert er ook in dat iedereen in financiële zin tevreden is”, aldus Jakobs die constateerde dat Electrocar daarin nog een stapje verder gaat. Immers, bij Electrocar gaat het er niet alleen om dat de totale kosten van het voertuig zoveel mogelijk worden beperkt (de Total Cost of Ownership), maar ook dat de doelmatigheid van de bedrijfsprocessen bij haar klanten wordt verhoogd.

 

Gezamenlijk winnaar
Bij Electrocar staan onderwerpen als deze regelmatig in de schijnwerper. Niet altijd met een spreker, maar wel met als doel nieuwe inzichten op te doen. Uiteindelijk is deze kennis bedoeld voor de klant. De les van Gert Jakobs is dan ook: “Het gaat erom dat je elkaar aanvult, versterkt en dat iedereen vanuit zijn of haar eigen kracht bijdraagt aan het eindresultaat.” In de context van Electrocar: door vanuit de drie-eenheid klant, leverancier en Electrocar-mensen te werken, kunnen we met elkaar betere toepassingen neerzetten en brengen we de klant in winnende positie. Als team zijn we dan gezamenlijk winnaar.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.