Ga naar de inhoud

Elektrisch vervoer Hof van Saksen Nooitgedacht

Bart ten Brink is Manager Property bij Hof van Saksen. Dit resort (dus geen park!) in de Drentse plaats Nooitgedacht is het paradepaardje van Landal GreenParks. De ruim 620 Saksische boerderijen, vijf restaurants, het zwembad, de Spa & Wellness en de Gift & Fashion Shop bieden een keur aan comfort en luxe. De keuze voor elektrisch vervoer op het resort behoort tot de pijlers van Hof van Saksen: blijvende vernieuwing, mooi en functioneel design en bewuste levensstijl.

 

 

Bart ten Brink: “1 oktober 2013 is de verhuur van Hof van Saksen overgenomen door Landal GreenParks. Er waren toen al drie blauwe Melex golfkarren in gebruik bij de Technische Dienst. Deze golfkarren waren eigendom van Hof van Saksen en zijn geleverd door Electrocar. Direct na de overname is de keuze gemaakt om nog een extra Goupil te leasen voor de Technische Dienst en nog drie Goupil voertuigen met aanhangers voor het schoonmaakbedrijf. Ook deze voertuigen zijn geleverd en worden onderhouden door Electrocar. Later kochten we er nog twee tweedehands Melex golfkarren bij. De elektrische wagens worden door verschillende afdelingen gebruikt: het schoonmaakbedrijf gebruikt de wagens voor het afleveren van beddengoed en handdoeken voor in de boerderijen, en de afdeling Food & Beverage voor het bezorgen van pizza’s. Ook worden ze gebruikt door de afdeling Technische Dienst, Groenvoorziening, Supermarkt (ontbijt en bezorgservice) en Edutainment. De afdeling Technische Dienst beschikt tot slot over een enkele benzineauto die ook de openbare weg op mag.”

 

Vanwaar de keuze voor elektrische voertuigen?

 

“Door de inzet van elektrische voertuigen laten we aan onze gasten zien dat we zo milieuvriendelijk mogelijk willen opereren. Zeker de Goupil voertuigen zijn een visitekaartje voor ons resort. De sticker op de wagens ‘100% elektrisch’ onderstreept dit nog eens. Daarbij is de snelheid laag waardoor gasten met een gerust hart hun kinderen buiten kunnen laten spelen. Een ander groot pluspunt is dat de wagens geen lawaai maken en geen uitlaatgassen produceren. Bij de Melex golfkarren speelt nog een voordeel: de open cabine stimuleert het contact met de gasten. Gasten durven hierdoor eerder een vraag te stellen.”

 

Kunt u er zelf naar alle tevredenheid mee werken of is er ook een keerzijde aan de keuze voor milieuvriendelijk en gastvriendelijk vervoer?

 

“De voertuigen zijn van zeer hoge kwaliteit. Ze zijn sterk, ze trekken de hele dag door, ook de zware aanhangers met linnengoed zijn geen bezwaar en de accu’s houden het de hele dag vol. Dus hier ligt geen enkel probleem. Mocht er onverhoopt toch iets zijn, dan springen de monteurs van Electrocar in de auto en komen ze direct naar ons toe. Het is eerder de menselijk factor waar je veel aandacht aan moet besteden. Goede begeleiding en instructie op locatie zijn van groot belang en ook daarvoor kunnen we op Electrocar rekenen. Ook besteden we ruim aandacht aan de spelregels voor het gebruik van de voertuigen. Zo hebben alle afdelingen een eigen aangewezen voertuig waardoor ze er zuinig op zijn. Alles loopt nu probleemloos. De kosten blijven binnen de perken en de leaseconstructie maakt het goed budgetteerbaar. Kortom, ik zie alleen voordelen.”

 

Bent u ook tevreden over de service van Electrocar?

 

“Absoluut, want Electrocar denkt met ons mee. Zo zag ik eens op een onderhoudsfactuur dat een voertuig 7,5 liter accuwater had gekregen. Dat betekent dus dat de accu bijna droogstond. Het bijvullen van de accu’s is veel werk als je dat cel voor cel moet doen. En als er dan ook maar heel weinig water bij hoeft, dan is het menselijk om de vulbeurten wat uit te stellen. Electrocar heeft een eigen accuvulsysteem waarmee je alle cellen in één keer volpompt. Dus dat heb ik aangeschaft. Het kost een fractie van wat een accu kost. Een ander mooi voorbeeld van goede service is het volgende: wij hadden als regel dat je bij elke stop de sleutel uit het contact moet halen. Maar als je elke 20 meter even je kar uit moet, ga je dat niet doen. Je kunt daar heel veel strijd over gaan voeren, maar je kunt ook rekening houden met de menselijke aard. Dus heb ik Electrocar gevraagd om een oplossing in de vorm van een extra voetschakelaar voor onder je linkervoet waarmee je het contact inschakelt. Dan kan de sleutel blijven zitten, zonder het gevaar dat een kind met de wagen kan wegrijden. Zij hebben dat voor ons gemaakt en daarna nog verfijnd waardoor het nu in de praktijk ook echt werkt. Dat is meer dan service!”

 

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.