Ga naar de inhoud

Elektrisch vervoer gemeente Westervoort

“Alleen maar leuke reacties”

 

In de gemeente Westervoort zijn sinds kort twee afvalcoaches actief. Zij maken het onderwerp afval, afval scheiden en het terugdringen van zwerfafval bespreekbaar. Verder komen ze in actie om Westervoort zo schoon mogelijk te krijgen en te houden. Daarvoor gaan de afvalcoaches dagelijks op pad met hun Melex Cargo. Het is het tweede bij Electrocar BV aangekochte elektrische werkvoertuig van de gemeente Westervoort. Een interview met afvalcoaches Esther en Carina, Ruud (medewerker van de buitendienst) en Mario (coördinator openbare ruimte).

 

Afvalcoach Esther rijdt dagelijks in de nieuwe Melex Cargo, samen met haar collega Carina.

Voor Ruud is de Goupil G3 echt ‘zijn wagentje’. “We willen niet meer anders”, aldus het tweetal.

 

Dat is een mooi voertuig!
Esther: “Ja, dat vinden wij ook. En de burgers van Westervoort trouwens ook. Mensen beginnen ons al echt te herkennen. Mensen stoppen zelfs om foto’s van het karretje te maken. We krijgen alleen maar leuke reacties.”

 

Een bewuste keuze om met elektrische werkvoertuigen te rijden?
Mario: “Van het een kwam eigenlijk het ander. De Goupil van Electrocar hebben we nu ruim vijf jaar. Daarvoor hebben we een tijdje een wagentje gehuurd van de gemeente Overbetuwe. Dat beviel zo goed, dat we er uiteindelijk zelf één hebben aangeschaft.”

 

En nu hebben jullie er twee rijden…
Mario: “Dat klopt. Dankzij de subsidie vanuit het project ‘Westervoort Schoon’ konden we een wagen aanschaffen. Aangezien onze ervaringen met de Goupil en Electrocar erg goed zijn, was de keuze voor nog een elektrisch voertuig niet moeilijk. Natuurlijk kwamen we daarvoor weer bij Electrocar terug.”

 

Esther: “En het is gewoon een erg fijn wagentje; rijdt heerlijk, is smal en wendbaar en de wegligging is ook perfect.”

 

Waar gebruiken jullie de voertuigen voor?
Carina: “Het is echt ons vervoersmiddel. Ik denk dat we er op een dag wel 60 kilometer mee afleggen. De kiepbak is ook fijn. Als we zwerfafval tegenkomen, nemen we het meteen mee.”

 

Ruud: “Ik rijd in de Goupil. Van snoeihout tot dranghekken… alles vervoer ik ermee. Dat gaat prima, want mijn wagen heeft ook een grote laadbak.”

 

Hadden jullie nog speciale wensen voor het nieuwe voertuig?
Mario: “We wilden vooral de kleuren van Nederland Schoon laten terugkomen. Daarnaast hebben we er stickers op laten plakken met het logo van de afvalcoaches. Verder hadden we geen technische wensen. We wisten namelijk al dat het een prima voertuig zou zijn.”

 

Esther: “En dat er ook een radio in zit, is fantastisch!”

 

Moest je erg wennen toen je de electrocar voor het eerst bestuurde?
Carina: “Het rijdt wel anders dan een gewone auto, maar het went snel. Ik kom er overal mee.”

 

En als er iets kapot gaat?
Ruud: “Dan komt de monteur vrijwel meteen. Bij Electrocar snappen ze dat ons werk door moet gaan. En als het niet meteen gerepareerd kan worden, krijgen we tijdelijk een andere electrocar. De service is gewoon bijzonder goed.”

 

Nog wensen?
Mario: “We zijn tevreden. De voertuigen hebben zelfs voordelen ten opzichte van een gewone bedrijfswagen. Ik durf te stellen dat we met deze voertuigen op bepaalde plekken sneller kunnen komen, dan met een auto.”

 

Ruud: “Dit is echt mijn wagentje. Als ik een nieuwe zou moeten kiezen, wordt het dezelfde. Absoluut!”

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.