Ga naar de inhoud

Electrocar draagt bij aan zero emission in de stadslogistiek

Met de ondertekening van de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek is eind 2014 een grote stap voorwaarts gezet in het schoner en veiliger maken van binnensteden. Electrocar is één van de ondertekenaars en werkt mee aan het daadwerkelijk realiseren van de ‘zero emission’.

 

Perfect alternatief
“Onze elektrische werkvoertuigen kunnen in stedelijke omgevingen een perfect alternatief zijn voor bijvoorbeeld bestelauto’s of bedrijfsbusjes”, aldus Mike Wienhoven van Electrocar. Namens de Rijksoverheid tekende staatssecretaris Wilma Mansveld voor deze Green Deal. Door samenwerking en innovatie wil zij de kwaliteit van de leefomgeving versterken. Het doel van de Green Deal Zero Emission Stadslogistiek is om steden schoner en veiliger te maken door in 2025 zoveel mogelijk soorten vervoer op de weg te hebben die geen schadelijke stoffen uitstoten.

 

Slimmer vervoer
Deelnemers van de Green Deal Stadslogistiek zijn gemeenten, vervoerders, verladers, voertuigleveranciers, ondernemings-, branche- en belangenorganisaties. “Het gaat erom dat we met elkaar nadenken over hoe we vervoer slimmer kunnen organiseren. Wij zien dit als een kans om krachten te bundelen. Want alleen door samenwerking komen er dingen tot stand die je anders nooit bereikt zou hebben”, zegt Mike Wienhoven van Electrocar.

 

Subsidie en stimulering
De steden die de Green Deal hebben ondertekend, geven bedrijven de ruimte nieuwe technologieën in de praktijk uit te proberen. Verschillende steden hebben op dit moment al regelingen voor duurzaam stadsvervoer. Zo kennen de Gemeenten Rotterdam en Amsterdam regelingen om bestelauto’s te vervangen voor een elektrisch (werk)voertuig. Ook nemen steeds meer steden elektrische werkvoertuigen op in stimuleringsregelingen. Electrocar kan belangstellenden informeren over deze regelingen.

 

Vliegwiel
Wie overweegt om de bestelwagen te vervangen voor een elektrisch werkvoertuig, kan rekenen op tal van extra voordelen. De wendbaarheid en het geringe ruimteslag zijn een pré. Bovendien hoeft het te transporteren volume niet minder te zijn dan bij een bestelauto. Mike Wienhoven tot besluit: “Veel gemeenten gebruiken al elektrische voertuigen in bijvoorbeeld de groendienst. Maar voor bedrijven kunnen deze wagens ook een uitkomst zijn. Zo rijdt Bakkerij Renzema uit Amsterdam met een van onze Elektrotrucks en gaat zelfs uitbreiden. Gemeenten kunnen dit soort initiatieven stimuleren. Niet alleen via subsidieregelingen, maar ook via regelgeving. Wij kunnen vanuit onze jarenlange ervaring hierin meedenken en het vliegwiel van de Green Deal Stadslogistiek helpen op gang brengen én houden.”

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.