Ga naar de inhoud

Electrocar BV viert 20 jarig jubileum

Electrocar BV viert 20 jarig jubileum

Electrocar BV bestaat dit jaar 20 jaar. “Wij zetten graag nieuwe stappen voor lichte elektrische voertuigen die passen bij de uitdagingen van vandaag én morgen”, vertellen Leonie en Martijn Wienhoven.

Electrocar BV staat voor hoogwaardige techniek. In twee decennia tijd is ons bedrijf uitgegroeid tot een vooruitstrevend en innovatief familiebedrijf. “We hebben goede monteurs en techneuten in dienst. Onze insteek is om continu kennis te verzamelen en delen”, vertelt Martijn. Samen met zus Leonie vormt hij de directie van Electrocar BV en zusterbedrijf CargoLEV BV. Binnen CargoLEV BV worden voertuigen door eigen engineers ontwikkeld en in huis geproduceerd. Leonie vult aan: “Daarbij zijn we ook heel zuinig op onze medewerkers, klanten en leveranciers. Het zegt wel iets dat we nog steeds veel klanten en medewerkers van het eerste uur hebben.”

CargoLEV Light Electric Vehicles
De focus op techniek, kwaliteit en betrouwbaarheid leidde in 2018 bijvoorbeeld tot de lancering van het eigen voertuigmerk CargoLEV Light Electric Vehicles. Leonie: “Met CargoLEV hebben we een voertuig van 100% Nederlandse kwaliteit. Dat is ook onze insteek. Bij de ontwikkeling van innovatieve oplossingen denken wij altijd eerst aan Nederland, pas daarna komt het buitenland. Er is zoveel kwaliteit en ervaring in onze eigen omgeving te vinden. Plus alles wat van dichtbij komt, hoeft niet vervoerd te worden. Dat is weer de duurzaamheid waar wij ook altijd naar op zoek zijn.”

Familiebedrijf
Martijn en Leonie hebben een paar jaar geleden het stokje overgenomen van vader en oprichter Mike Wienhoven. Ook moeder Marianne werkt in het bedrijf. “Voor ons bestaat het familiebedrijf niet alleen uit onze ouders en wijzelf”, benadrukt Leonie. “Oók onze medewerkers horen daar volledig bij. Als we nieuwe collega’s nodig hebben, zoeken we altijd naar mensen die intrinsiek gemotiveerd zijn om het goed te doen voor onze klant en met plezier bij ons werken.”

Zero emission vervoer
Het tweetal kijkt uit naar de komende jaren: “Samen met onze medewerkers zijn we in voor vernieuwingen. Het komt mooi uit dat we nu ook in een tijd zitten waarin veel aandacht is voor zero emission, schoon en duurzaam vervoer. Er is niets mooier dan om in die ontwikkelingen mee te gaan of liever nog: voorop te lopen!”

Meer weten over ons familiebedrijf? Lees meer over onze ontstaansgeschiedenis en wie wij zijn.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.