Ga naar de inhoud

Electrocar BV scoort nieuw talent

Met ruim 1.300 bezoekers en meer dan 100 verschillende bedrijven kijken de organisatoren van de Achterhoekse Talententuin terug op een succesvol evenement. Electrocar BV en Cargolev BV waren er dit jaar voor het eerst bij. “Veel van onze stageplaatsen hebben we nu ingevuld”, zegt Leonie Wienhoven.

 

Geen spijt

“De Talententuin is een prachtig initiatief”, vertelt Leonie Wienhoven van Electrocar BV. Zij zorgde ervoor dat ook Electrocar BV dit jaar, samen met Cargolev BV, vertegenwoordigd was op het evenement in de voormalige DRU-fabriek in Ulft. “En daar hebben we absoluut geen spijt van. Wij hebben studenten van mbo-, hbo- en zelfs universitaire opleidingen gesproken. Van afstudeerders tot starters, dus pas- en bijna afgestudeerden die de arbeidsmarkt kwamen verkennen.”

 

Eyeopener

Wat al die ontmoetingen opleverden? In ieder geval mooie gesprekken. Leonie Wienhoven: “Veel bezoekers bleken onze elektrovoertuigen wel te kennen, maar niet het bedrijf erachter. Zij waren verrast dat wij bij hen haast om de hoek zitten.” En dat lichte elektrotrucks meer in huis hebben dan ‘de gewone golfkarretjes’, bleek voor een aantal bezoekers ook een heuse eyeopener. “De mooiste reactie kwam misschien wel van een jongen die bij het zien van een van onze Cargolev voertuigen oprecht verbaasd reageerde: ‘Wat een luxe variant is dit!’.”

 

Elektrisch vervoer: best interessant

Achter al die luxe zit heel wat kennis en innovatief denk- en handwerk. “Wat menig student, afstudeerder en werkzoekende best interessant vindt”, aldus Leonie Wienhoven. “Voor studenten werktuigbouwkunde en autotechniek hebben wij doorlopend mooie stageplekken en vaak ook vacatures. Dat konden we tijdens de Talententuin duidelijk laten zien.” We prijzen ons gelukkig dat er steeds jong talent interessante stageplekken bij ons invult en ook afstudeeropdrachten positief afrondt.

 

Nieuwsgierig naar de vacatures bij Electrocar BV en Cargolev BV? Bekijk ze snel!

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.