Ga naar de inhoud

‘Dinxperwickse’ electrocar krijgt prijs

Een prijs voor een grensoverschrijdend initiatief: de ‘Dinxperwickse’ electrocar ontving vrijdag de People tot People prijs.
Met een Melex electrocar worden mensen die slecht ter been zijn vervoerd in Dinxperlo en het aangrenzende Duitse S├╝derwick.
De prijs is een initiatief van EUREGIO, dat zulke samenwerking stimuleert.

 

Burgemeester Anton Stapelkamp van de gemeente Aalten reikte de prijs uit. Stapelkamp: ‘Voor veel mensen in het gebied rondom Dinxperlo en S├╝derwick is de electrocar de enige manier geworden om nog zelfstandig in hun eigen leefomgeving hun eigen leefpatroon te kunnen handhaven.’ Er zijn 25 vrijwillige chauffeurs die zeven dagen per week zorgen dat het elektrische personenvoertuig rijdt. ‘Door met de chauffeur te bellen maakt men een afspraak voor een ritje. De chauffeur brengt de passagier van deur tot deur. Makkelijker kan het niet’. Maandelijks worden er 1.000 kilometers verreden.

 

Het voertuig is een afgesloten Melex personenvoertuig waarin plaats is voor vier personen, inclusief chauffeur. De electrocar is voorzien van een verwarming.

Achterop zit een overdekte laadbak waar rollators en eventueel een ingeklapte rolstoel in mee kunnen.

 

Benieuwd of dit ook wat is voor uw bedrijf of stichting? Neem contact met ons op via +31(0)316 200091 of info@electrocar.eu.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.