Ga naar de inhoud

De toekomst gaat snel…

De toekomst gaat snel…

Het zit er al een tijdje aan te komen: steden die naast milieuzones ook emissievrije zones invoeren. Vanaf 1 januari 2025 geldt dat naar verwachting zelfs al voor 30 tot 40 grote steden in heel Nederland.  Ook gaat in heel veel binnensteden de maximale snelheid terug naar 30 kilometer per uur. Alleen al in Amsterdam is sinds deze maand 80% van de wegen 30 kilometerzone. Kortom, onze steden zijn steeds minder aantrekkelijk voor traditionele bestelbusjes en vrachtwagens. De oplossing? Die laat zich raden…

Lichte elektrische voertuigen
Het aantal lichte elektrische (vracht)voertuigen in het Nederlandse straatbeeld neemt toe. De komende jaren worden het er alleen maar meer, is de verwachting. Verkennend onderzoek van het Kennisinstituut voor Mobiliteitsbeleid (KiM) wijst uit dat er volop kansen zijn voor de overstap op een elektrisch voertuig en dat er voor de bezwaren oplossingen te bedenken zijn. Dat is ook onze ervaring. Klanten die de overstap maken, zijn vaak verrast over de hoeveelheid laadruimte en de diverse mogelijkheden van de voertuigen. Neem onze CargoLEV Light Electric Vehicles: dankzij de lage laadvloer beschikken de voertuigen over tot wel 6 m3 laadvolume! Genoeg ruimte voor rolcontainers, tal van pakketten, gereedschappen, materialen, groenafval en noem maar op.

Geruisloos
Onze CargoLEV’s hebben daarnaast kenmerken die je bij traditionele voertuigen niet hebt. Ze zijn geruisloos, een stuk smaller en erg wendbaar dankzij een kleine draaicirkel. Een snelle conclusie is dan dat een licht elektrisch voertuig de overlast van traditionele bestelbus ruimschoots compenseert. Immers, in volle binnensteden ziet niemand graag een bestelbus laden en lossen. Terwijl het bij een CargoLEV haast niet opvalt: het voertuig blokkeert de weg niet en iedereen kan er gemakkelijk omheen. En een bestelbus inzetten als boodschappendienst, voor pakketbezorging of als voertuig voor jouw servicemonteur? Liever niet, toch? Nog een aspect: in diverse binnensteden gelden voor LEV’s ruimere venstertijden. Ook dat blijkt voor veel klanten een reden om over te schakelen op een CargoLEV.

Omschakeling voor stadsdistributie
Natuurlijk kan de overstap naar een licht elektrisch voertuig een omschakeling zijn. Toch kan het nooit kwaad om het logistieke proces onder de loep te nemen. Een CargoLEV biedt nieuwe mogelijkheden, die wil je toch een kans geven? Van onze klanten weten we dat ze dankzij hun LEV routes hebben kunnen combineren, omdat je in een CargoLEV meer efficiënte ruimte hebt en veel toegangsmogelijkheden tot de laadruimte. Bovendien zijn zelfs de smalste doorgangen voor een CargoLEV geen enkel probleem. In binnensteden wordt ook regelmatig gebruik gemaakt van een (overslag)hub, waar nieuwe lading kan worden opgehaald.

Meer weten?
Meer weten over de kansen en mogelijkheden van een elektrisch voertuig? Wij denken graag met jou mee! Neem gerust contact met ons op.

Brochure downloaden

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.